Για ένα καθημερινό,ασφαλές καθάρισμα.

Σύνηθες πρόβλημα κάθε σκυλογονιού που έχει το βλαστάρι του μέσα στο σπίτι είναι οι βρωμίτσες που θα φέρει σε αυτό μετά από κάθε βόλτα του. Γιατί σκύλος στο σπίτι σημαίνει σκύλος στον καναπέ και ίσως και στο κρεβάτι. Τι κάνουμε λοιπόν; 
Σίγουρα δεν μπορούμε να τον κάνουμε καθημερινά μπάνιο, γιατί πέρα από το ότι κάτι τέτοιο θα έκανε φοβερή ζημιά στην ισορροπία του δέρματός του θα ήταν επίσης φοβερά κουραστικό και δαπανηρό για εμάς. Τα σκυλιά είναι ζώα αυτοκαθαριζόμενα, που σημαίνει πως δεν πρέπει να τα πλένουμε περισσότερο από 1 φορά το μήνα-κι αυτή είναι η μέγιστη συχνότητα!- γιατί καταστρέφουμε το πεχα του δέρματός τους με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά προβλήματα με σοβαρές επιπτώσεις.
Πολλοί καταφεύγουν στα μωρομάντηλα, όμως κι αυτά είναι επίσης ακατάλληλα, καθώς δεν προορίζονται καν για το πεχα του σκύλου που είναι εντελώς διαφορετικό από το δικό μας.
Ποια είναι η λύση λοιπόν;
Μηλόξυδο! 🙂
Απλό, οικονομικό, ασφαλές και ευεργετικό.
Πως λειτουργεί;
Σε ένα μπολ νερό ρίχνεται ένα σφηνάκι μηλόξυδο. Με ένα πανάκι που βουτάτε στο υπέροχο αυτό μείγμα, περνάτε το σκυλάκι σας ξεκινώντας από τα πιο ‘καθαρά’ σημεία, όπως το εσωτερικό των αυτιών, συνεχίζεται στον κορμό, πρωκτό και τέλος πατουσίτσες! Κάθε τόσο ξεπλένετε και ξαναβουτάτε στο λεκανάκι. Δεν θέλει ξέβγαλμα, κάνει καλό στο δέρμα, γυαλίζει το τρίχωμα, είναι εντομοαπωθητικό, εξοντώνει μικρόβια, τι άλλο πια;!
Και μπορείτε να το κάνετε όσο συχνά θέλετε, χωρίς ανησυχία.
Όσο για τη μυρωδιά; Δεν μένει τίποτα 😉

Οπότε προμηθευτείτε μηλόξυδο και ξεχυθείτε ξέγνοιαστοι στην εξοχή!