ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΕΤΟΙΜΟ ΓΙΑ ΔΡΑΣΗ!

Μήνυμα  προς ενεργούς εθελοντές αλλά και φιλόζωους..
Με αφορμή διάφορα περιστατικά πολύ σοβαρά αλλά και περιστατικά πιο ελεγχόμενη, η ύπαρξη αυτών ή κάποιων από αυτών των πραγμάτων ίσως κρίνεται αναγκαία πλέον στα αυτοκίνητά μας. Πέρα από την τροφή και τα μπολ – νερό που όλοι σχεδόν έχουμε πάντα μαζί μας υπάρχουν, για όποιον θέλει και μπορεί, και πιο συγκεκριμένα πράγματα που μπορεί να φανούν πολύ χρήσιμα σε ένα περιστατικό,ακόμα και αν δεν είστε εσείς αυτός/ή που θα βοηθήσει άμεσα,σε έναν εθελοντή θα είναι απαραίτητα.
Σίγουρα έχουν γίνει μεταφορές χωρίς τίποτα απ’όλα αυτά,αλλά σίγουρα θα ήταν βοηθητικά έστω κάποια από τα παρακάτω(δεν μπορείς να έχεις τα πάντα) .Ένα τηλεφώνημα μακριά μπορεί είμαστε για να βοηθήσουμε 
To have list λοιπόν ..

1)Καθαρές παλιές πετσέτες

2) Κάποια μικρή κουβέρτα που δεν χρειάζεστε

3) Γάντια για την περίπτωση που μπορεί ένα ζώο να έχει αιμορραγία

4) Box μεταφοράς αν διαθέτει κάποιος και αν έχει χώρο φυσικά

5) Πλαστικό για να στρώσουμε στο αμάξι μας αν δεν υπάρχει box εύκαιρο.

6) Γάζες για πιθανό καθαρισμό-Επιδέσμους

7) Κάποιο μικρό ψαλίδι /μαχαίρι στην περίπτωση που κάποιο ζώο είναι μπλεγμένο κάπου

8) Υποσέντονα μιας χρήσης

9) Φυσιολογικό ορό

10) Κάποιο επουλωτικό σπρέι πληγών

11) Vibramicyn αντιβίωση

12) Zylapour

13) Κάποια αμπούλα ή χάπι τύπου Bravecto/χάπι -πάστα για παράσιτα σκύλου-γάτας

14) Calmivet

15) Tobrex-Tobradex σταγόνες
Τα τελευταία δεν μπορούν να παραμένουν στο αμάξι λόγω θερμοκρασιών την άνοιξη – καλοκαίρι ιδίως,αλλά αν κάποιος έχει και μεταφέρει κάτι απο αυτά θα μπορεί να το έχει στην τσάντα του.

16) Με μεγάλη προσοχή αντίδοτα για φόλες και εμετικά(σύριγγες για χορήγηση)είναι ευαίσθητα και αυτά στις θερμοκρασίες και είναι μπουκαλάκια τα οποία μπορεί να σπάσουν. Επίσης απαγορεύεται να είναι εκτεθειμένα σε θερμοκρασίες,όλα αυτά θα μπορούν να μεταφερθούν με ασφάλεια και προσοχή στην τσάντα μας για να μην χαθεί χρόνος.
Μπορεί κάποιος να σκεφτεί 
‘Mα γιατί να πρέπει να τα έχω μαζί μου αφού μπορώ να πάρω το ζώο και να το μεταφέρω στον κτηνίατρο;’
Γιατί υπάρχουν φοβικά ζώα που εξαφανίζονται και που ένα χάπι πραγματικά θα ήταν ανακουφιστικό μέχρι να το ξαναβρείς και γιατί υπάρχουν σε δυσπρόσιτα σημεία που δεν μπορείς να πλησιάσεις.
Για την χορήγηση των παραπάνω εννοείται έχουμε ενημερωθεί από τον κτηνίατρό μας και μόνο και φυσικά για όποιον έχει παιδιά δεν πρέπει να είναι τίποτα από αυτά εκτεθειμένο.