Προσέχουμε για να έχουμε !

Μπαίνοντας στον Νοέμβρη, τελείωσε το καλοκαιράκι, οργάνωση και πάλι λοιπόν και μια τέτοια εποχή είναι ιδανική για να κάνετε γενικές εξετάσεις στον σκύλο σας, να δείτε που βρίσκεται.
Όπως και μεις, έτσι και τα ζώα μας είναι καλό να κάνουν εξετάσεις μια φορά το χρόνο για να προλαμβάνουμε ότι κακό μπορεί να ξεκινάει, ενώ όσο μεγαλύτερο είναι το σκυλάκι μας, τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη για αυτές τις εξετάσεις.
Επειδή ωστόσο οι καιροί είναι δύσκολοι και μπορεί να μην μπορούμε όλοι να κάνουμε γενικές εξετάσεις αίματος στο σκυλάκι μας προληπτικά, θα ήταν όμως καλό να κάνουμε έστω το τεστάκι για το καλαζάρ και την ερλίχεια. Είναι και οι δύο ασθένειες πολύ συνηθισμένες. Το καλαζάρ μεταδίδεται από μια συγκεκριμένη σκνίπα και η ερλίχεια με το τσίμπημα του τσιμπουριού, και λόγω του κλίματός μας και τα δύο αυτά είδη κρατούν καλά στην περιοχή μας με αποτέλεσμα πλέον ένα στα τρία σκυλιά να νοσεί πλέον με καλαζάρ και η ερλίχεια να εμφανίζεται σε ένα στα δύο. Και οι δύο αυτές ασθένειες μπορούν να προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα μέχρι και θάνατο αν όμως διαγνωσθούν εγκαίρως είναι εύκολα αντιμετωπίσιμα και αποτρέπονται οι χειρότερες συνέπειες. Ένα απλό τεστάκι κοστίζει γύρω στα 20€ και μπορεί να σώσει το σκυλάκι σας από πολύ ταλαιπωρία και προβλήματα. 
Ο Νοέμβρης είναι ένας πολύ καλός μήνας, γιατί έχει πάψει η ζέστη, οπότε και τα παράσιτα άρα είναι κατάλληλη χρονική στιγμή για έναν έλεγχο της κατάστασης.
Μην αμελήσετε λοιπόν ένα μικρό τεστάκι έστω αν όχι γενικές εξετάσεις για το μικρό χνουδωτό φίλο σας, για να είναι όσο πιο υγιής μπορεί και να τον χαίρεστε για περισσότερο!  😉