Δυο-δυο, τουαλέτα δυο-δυο.

Όποιος έχει τη χαρά να ζει με το σκύλο ή τα σκυλιά του μέσα στο σπίτι, θα έχει βιώσει κάποιες μικρές λεπτομέρειες, που ίσως να μην έχει προσέξει ιδιαίτερα όμως είναι σήματα αγάπης που του στέλνει ο πιστός του φίλος!
Ο σκύλος δείχνει την αγάπη του με το να σε ακολουθεί παντού, γιατί θέλει διαρκώς να σε νιώθει κοντά του. Έτσι ακόμα και στις άκρως προσωπικές στιγμές τουαλέτας, αυτός έρχεται μαζί σου και σε παρακολουθεί με την ίδια άνεση που κι εσύ τον παρακολουθείς όταν κάνει το ίδιο!
Όταν ο σκύλος, χωρίς να σηκωθεί, υψώνει απλά το βλέμμα του ώστε να έχει οπτική επαφή μαζί σου, αυτή είναι μια ακόμη ένδειξη της αγάπης του. Μάλιστα ο άνθρωπος και ο σκύλος είναι τα μόνα είδη που μπορούν να το κάνουν αυτό.
Γνωρίζουμε όλοι πως όταν φεύγουμε απο το σπίτι, ο σκύλος μας στεναχωριέται και ανυπομονεί να γυρίσουμε. Για να μας νιώθει πιο κοντά του αυτές τις ώρες πηγαίνει στα μέρη που καθόμαστε περισσότερο-όπως το κρεβάτι ή ο καναπές- ενώ έχει παρατηρηθεί πως πηγαίνει στα έπιπλα που έχουν περισσότερες από τις τρίχες μας για να νιώθει τη μυρωδιά μας. Όταν φυσικά επιστρέψουμε σπίτι, τρέχει εκστασιασμένος να πηδήξει επάνω μας και να μας δώσει τα δικά του φιλάκια, δείχνοντας έτσι ότι του λείψαμε.
Όσο για την αγκαλιά του σκύλου, αφού είναι δύσκολο να μας δώσει μια αγκαλιά αντίστοιχη με αυτή των ανθρώπων, έρχεται κοντά μας και ακουμπάει το κεφάλι του πάνω το σώμα μας. Κάθε φορά που το κάνει αυτό, σας δίνει μια αγκαλιά!
Και φυσικά, κάνει κι αυτός τα δωράκια του! Έχεις προσέξει ποτέ αντικείμενα στο μέρος που μένεις πιο πολύ; Είναι πράγματα από το σπίτι που στα φέρνει για να στα δώσει για αντάλλαγμα για όσα δίνεις κι εσύ σε εκείνον. Κάποιος που έχει σκύλο σε αυλή θα το έχει ζήσει σίγουρα κατά καιρούς με κανά ποντικάκι ή κάτι αντίστοιχης αισθητικής που το βρίσκει στο πατάκι της εξώπορτας. Είναι τα δικά τους δωράκια για να μας ευχαριστήσουν!

Η αγάπη του σκύλου είναι δεδομένη και είναι συχνά πολύ περισσότερο από αυτό που κάποιοι αξίζουν. Γιατί ο σκύλος αγαπάει με όλη του την καρδιά και δεν τον νοιάζει ούτε πως είσαι , ούτε τι κάνεις, ούτε τι έχεις. Για το σκύλο είσαι μοναδικός, είσαι ο άνθρωπός του. 
Αυτός που θα του αφήνει ακατανόητα δωράκια, θα κουρνιάζει στη γωνιά του για να τον νιώθει κοντά του και που θα τον ακολουθεί ακόμα και στην τουαλέτα!