Για σένα νοιάσου και γυμνάσου !

Έλεγε κάποτε διαφημιστικό σποτάκι και πόσο δίκιο έχει αυτή η φράση, ε;
Κι οκ, υπάρχουν αυτοί οι τύποι που σηκώνονται χαράματα και τρέχουν για πλάκα, εκείνοι οι υπερδραστήριοι τύποι που μετά απο 8-10 ώρες δουλειάς πάν στο γυμναστήριο και λυώνουν άλλες 2 ώρες για να γεμίσουν μπαταρίες, όμως υπάρχουμε κι εμείς οι άλλοι, οι κοινοί θνητοί, αυτοί που ο καναπές είναι πιο θελκτικός απο το δρόμο και ένας καφές πιο ενδιαφέρον απο μια ώρα αερόβια γυμναστική. 
Τι θα κάνουμε λοιπόν εμείς; Εμείς δεν έχει νοιάσου και γυμνάσου;
Κι όμως, υπάρχει λύση!
Και συνδυάζει και πολλαπλά οφέλη…

Πάρε ένα σκύλο!

Τι θα κερδίσεις απο αυτό;
Θα πρέπει να βγεις, θες δεν θες, τουλάχιστον δυο φορές τη μέρα, τουλάχιστον για το γύρο του τετραγώνου, αφού αλλιώς θα αρχίσει να λερώνει παντού. Με τον καιρό όμως, θα αρχίσεις να θες κι εσύ να ανοίξεις την ακτίνα σου, αφενός γιατί θα σε παροτρύνει ο τετράποδος φίλος σου, αφετέρου γιατί θα χει γίνει η αρχή αγαπητέ μου, και πλέον θα θέλουν τα πόδια σου να σε πάνε παρακάτω!
Η βόλτα με παρέα είναι σίγουρα πιο διασκεδαστική απο το να τριγυρνάς μόνος σου σαν την άδικη κατάρα, άσε που αν δεν θες να μιλάς δεν τρέχει και τίποτα. Αν πάλι θες, οκ, πάλι δεν τρέχει τίποτα, αλλά μην απορήσεις αν σε κοιτάν περίεργα στο δρόμο.
Το περπάτημα ή και το τρέξιμο που συνδυάζεται με κάτι άλλο μπορεί να γίνει πιο εύκολα μόνιμο και να μπει σε ένα πρόγραμμα ώστε να καταλήξει ρουτίνα.
Για τα οφέλη στην ψυχική υγεία και διάθεση τόσο της συναναστροφής με ζώα (τετράποδα) όσο και της γυμναστικής όλοι έχουμε ακούσει, οπότε φαντάσου τι έχει να δώσει ο συνδυασμός.

Και το πιο βασικό; Δεν πρόκειται να σταματήσεις ποτέ! 
Γιατί όσο κι αν είσαι κουρασμένος, όσο κι αν βαριέσαι, όσο κι αν δεν θες να βγεις τέτοια ώρα, θα σε κοιτάν αυτά τα μάτια με αυτό το ύπουλο βλέμμα χειραγώγησης, και δεν θα μπορείς να κάνεις αλλιώς. Θα βάλεις αυτά τα έρμα τα σπορτέξ, θα πάρεις το λουράκι στο χέρι και θα τον αφήσεις να σε βγάλει βόλτα  😉