Φιλοξενία

  • Γιατί να φιλοξενήσεις 
Η φιλοξενία, δίνει τον απαραίτητο χρόνο που χρειάζεται σε ένα αδέσποτο να βρει την κατάλληλη γι’ αυτό οικογένεια. Ανοίγοντας το σπίτι σου όχι μόνο του δίνεις αυτή την ευκαιρία, αλλά το προστατεύεις από τους κινδύνους που υπάρχουν στο δρόμο: τροχαία-φόλες-κακουχίες-πείνα-δίψα. Ταυτόχρονα συμβάλεις στο να κοινωνικοποιηθεί και να αποκτήσει ξανά εμπιστοσύνη στους ανθρώπους αλλά και να νιώθει ήρεμο, να μην φοβάται. Πρέπει να γνωρίζεις πως αν θες να προσφέρεις και δεν έχεις άλλο τρόπο, η φιλοξενία είναι μια ‘’ανάγκη’’ που ποτέ δεν τελειώνει, είναι το μόνιμο άγχος των chiefessays.net εθελοντών. Αμέτρητος και ανεξάντλητος ο αριθμός των αδέσποτων που βρίσκονται εγκαταλελειμμένα, των πεταμένων κουταβιών, των τραυματισμένων. Για όλα αυτά τα ζώα αναζητούμε σπίτι όμως το πρώτο βήμα είναι η φιλοξενία. Χωρίς αυτή οι πιθανότητες για μια καλή εξέλιξη είναι σημαντικά λιγότερες. Μπορείς εσύ να βρίσκεσαι πίσω από την πόρτα που θα ανοίξει για αυτά και θα τους  προσφέρει το προσωρινό, ίσως και πρώτο σπιτικό που είχαν ποτέ, την αξιοπρεπή ζωή, που κάθε πλάσμα αξίζει να έχει. As long cheap essay as people keep perceiving vr as an ordinary tool, chances are we are going to get dissertation help service used to it and will face it in many aspects of our everyday life
  • Τι πρέπει να σκεφτώ πριν φιλοξενήσω ένα ζώο;
Αν σκέφτεσαι να φιλοξενήσεις κάποιο ζώο υπάρχουν κάποια ερωτήματα που θα χρειαστεί να έχεις απαντήσει μέσα σου ώστε η φιλοξενία σου να έχει τα βέλτιστα αποτελέσματα. –  Αν υπάρχουν κι άλλα άτομα στο σπίτι, είναι σύμφωνα με τη φιλοξενία; -Αν όχι, πόσο ρεαλιστικό είναι να επωμισθώ μόνος μου όλες τις υποχρεώσεις φροντίδας που απαιτούνται; -Αν μένω σε πολυκατοικία ή σε σπίτι με ενοίκιο, υπάρχει κάποιος περιορισμός από τους υπόλοιπους εμπλεκόμενους; -Αν έχω κι άλλα ζώα στο σπίτι, πως αντιδρούν με νέα ζώα; -Αν δεν δεχτούν το ζώο φιλοξενίας, πως θα το διαχειριστώ; -Αν το σκυλάκι χρειάζεται φάρμακα ή συγκεκριμένες μορφές θεραπείας μπορώ να αντεπεξέλθω; -Που θα βάλω το ζωάκι για φιλοξενία; -Για πόσο χρονικό διάστημα μπορώ να το φιλοξενήσω με βεβαιότητα; Η Φόρμα Φιλοξενίας θα σε βοηθήσει ακόμα καλύτερα να συνειδητοποιήσεις τις δυνατότητές σου για μια φιλοξενία ώστε να αποφασίσεις με περισσότερη σιγουριά. Η εμπειρία της φιλοξενίας έχει σίγουρα τις δυσκολίες της, όμως είναι απερίγραπτο στο συναίσθημα όταν το που φιλοξενείς, χάρη στη δική σου πίστωση χρόνου, βρίσκει τελικά την οικογένεια που του αξίζει. Έχεις βοηθήσει να σωθεί μια ζωή με έναν από τους πιο ουσιώδεις τρόπους.
  • Πόσα ζώα μπορώ να φιλοξενήσω;
Θεωρητικά όσα θες. Περιορισμός υπάρχει μόνο στις πολυκατοικίες που στο καταστατικό τους απαγορεύουν τα ζώα, οπότε μπορείς να έχεις ως 2 σύμφωνα με το νόμο. Πρακτικά ωστόσο, μπορείς να φιλοξενήσεις τόσα ζώα όσα σου επιτρέπει ο τρόπος ζωής σου ώστε να μην καταλήγουν στην κακοποίηση. Εκκλήσεις  για φιλοξενία γίνονται συνεχώς, από όλες τις φιλοζωικές, αφού το πρόβλημα του χώρου είναι κοινό. Κάποιοι δεν το δοκιμάζουν καν γιατί φοβούνται πως στο τέλος θα τους μείνει ένα ζώο ακόμα, κάποιοι γιατί δεν θέλουν να βγουν από τη σειρά τους, κάποιοι γιατί πιστεύουν πως θα βρεθεί κάποιος άλλος. Κάποιοι πάλι φτάνουν στο άλλο άκρο, κι ενώ έχουν ήδη αρκετά ζώα δεν αντέχουν την ιδέα της ανάγκης κι έτσι αναλαμβάνουν κι άλλο. Ο σκοπός είναι οι μεν πρώτοι να τολμήσουν ukrainian brides την υπέρβαση και να δώσουν την ευκαιρία σε ένα ζωάκι που ταιριάζει στις συνθήκες τους αλλά και οι δεύτεροι να βάλουν ένα φρένο γιατί οι ανθρώπινες δυνατότητες είναι συγκεκριμένες και ένα ζώο που ζει σε ένα βρώμικο περιβάλλον, χωρίς βόλτα (όλα λόγω έλλειψης χρόνου αν φροντίζεις πολλά ζώα) δεν ζει καλά. Αν λοιπόν νιώθεις όντως πως θέλεις να βοηθήσεις ουσιαστικά ένα ζωάκι με φιλοξενία, θα πρέπει να αξιολογήσεις αρχικά το χρόνο που μπορείς να διαθέσεις, ρεαλιστικά, τις πιθανές αντιδράσεις των υπόλοιπων κατοίκων του σπιτιού και τις ώρες που λείπεις από το σπίτι. Σε αυτό μπορούμε να βοηθήσουμε, να κάνεις μια πιο ολοκληρωμένη αξιολόγηση. Αν όλοι φιλοξενούσαμε ένα ζώο σε ανάγκη δεν θα αναγκαζόντουσαν κάποιοι άλλοι να φιλοξενούν πέρα από τα όριά τους, εξαντλώντας και τους εαυτούς τους και τα ζώα. Σε αυτή τη φόρμα μπορείς να συμπληρώσεις τα στοιχεία σου για να φιλοξενήσεις κι εσύ ένα ζώο.