Τροχαίο

ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΤΕ ΕΣΕΙΣ:

  • Καλείτε την τροχαία για βεβαίωση του ατυχήματος ώστε να έχετε τη δυνατότητα να διεκδικήσετε αποζημίωση για τυχόν ζημιές είτε από τον ιδιοκτήτη –αν το ζώο είναι δεσποζόμενο- είτε από το Δήμο αν είναι αδέσποτο.
  • Επικοινωνείτε με τον φιλοζωικό της περιοχής για να σας βοηθήσει είτε στην περισυλλογή του ζώου αλλά και να σας κατατοπίσει για κάποιον συνεργαζόμενο κι έμπειρο κτηνίατρο. Σε περίπτωση που ο φιλοζωικός δεν μπορεί να ανταποκριθεί άμεσα –υπενθυμίζουμε πως είναι εθελοντές- περισυλλέγετε το ζώο με προσοχή και το μεταφέρετε στον πλησιέστερο κτηνίατρο.
  • Αν το ζώο έχει ιδιοκτήτη, είναι υποχρεωμένος να καλύψει τις φθορές του αυτοκινήτου αλλά και τη νοσηλεία του ζώου του. Αν το ζώο είναι αδέσποτο υπεύθυνος είναι ο Δήμος, ο οποίος σπάνια έχει κάποιο πρόγραμμα για νοσηλεία από τροχαία, οπότε αν και νομικά δεν υπάρχει υποχρέωση κάλυψης οποιουδήποτε ποσού για νοσηλεία, ηθικά η επιλογή είναι δική σας.

ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΑΛΛΟΣ:

  • Αν είδατε ποιος το προκάλεσε, κρατήστε όσο πιο πολλά στοιχεία μπορείτε, με πρώτο τον αριθμό της πινακίδας του. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, έστω χρώμα, μάρκα και μοντέλο αυτοκινήτου, κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του αυτοκινήτου.  Στη συνέχεια ακολουθείτε τα βήματα που περιγράφονται παραπάνω.