Τι είναι το Καλαζάρ

Το καλαζάρ είναι μια ασθένεια που μεταφέρεται με το τσίμπημα μια συγκεκριμένης σκνίπας αφού πρώτα έχει τσιμπήσει μολυσμένο ζώο και έχει παρέλθει ο χρόνος επώασης. Η σκνίπα αυτή κινείται ως τη δύση του ηλίου του ζεστούς μήνες του χρόνου, άρα περίπου από Απρίλη ως τέλη Οκτώβρη και ευδοκιμεί σε μέρη με υγρασία και ζέστη, όπως το δικό μας. Συνεπώς, 1 στα 3 σκυλιά πλέον έχει Καλαζάρ. 
Τι σημαίνει λοιπόν το καλαζάρ στην πράξη; Μπορεί να κολλήσετε εσείς ή κάποιο από τα υπόλοιπα ζώα σας; Όχι, το καλαζάρ μεταδίδεται μόνο με τη σκνίπα, άρα για να κολλήσει κάποιο από τα ζώα σας να βρεθεί μια σκνίπα που θα τσιμπήσει το μολυσμένο ζώο και μετά τις μέρες επώασης να ξαναβρεθεί η ίδια σκνίπα στο ίδιο μέρος με εσάς για να τα μολύνει, κάτι μάλλον απίθανο. Οι άνθρωποι δε, δεν κινδυνεύουμε από τη συγκεκριμένη σκνίπα γιατί ο στόχος της είναι τα ζώα, μόνο κατά λάθος μπορεί να μας τσιμπήσει, οπότε δεν είναι απίθανο κάποιος να πάθει Καλαζάρ, όμως και πάλι είναι μάλλον απίθανο να το πάθει λόγω του καλαζαρικού ζώου που έχει.
Τα ζώα με Καλαζάρ ακολουθούν τη θεραπεία τους και είναι μια χαρά. Αρκεί μια καλή συνεννόηση με τον κτηνίατρο που εμπιστευόμαστε και συνέπεια από εμάς για να ζήσει το σκυλί μας πολλά και καλά χρόνια. 
Με δεδομένο ότι τα καλαζαρικά είναι πλέον τόσα πολλά, επιβάλλεται να ενημερωθούμε και να μάθουμε πως μπορούμε να ζήσουμε με αυτό αντί να απομονώνουμε και να καταδικάζουμε σε αδυναμία υιοθεσίας κάθε καλαζαρικό σκυλάκι εκεί έξω. 
Υπάρχουν σκυλάκια για κάθε γούστο, μικρόσωμα, μεγαλόσωμο, αρσενικά, θηλυκά, άσπρα, σκούρα, με βούλες, όλα με πολλή αγάπη, όλα ψάχνουν μια οικογένεια να τα κάνει μέλη τους. Είναι σκυλιά με καλαζάρ.
Ε και;
Όποιος θέλει να μάθει περισσότερα για τις ανάγκες ενός καλαζαρικού ζώου, θέλει να δει κάποιο από κοντά και να του δώσει μια ευκαιρία, θα χαρούμε πολύ πολύ να τον ενημερώσουμε για τα πάντα. Επικοινωνήστε μαζί μας στη σελίδα μας. Ακολουθούν φώτο καλαζαρικών σκυλιών