Τζίνα

 Μια σκληρή ιστορία

   Είναι μια σκυλίτσα στο Διακοπτό,η Τζίνα, αδεσποτούλα, που την φροντίζει χρόνια τώρα ο Κώστας κι έτσι καταφέρνει να επιβιώσει. Η σκυλίτσα όμως σε κάποιον δεν άρεσε, κι έτσι ένα πρωινό της Μεγάλης Εβδομάδας, ο Κώστας την αντίκρυσε σε απερίγραπτη κατάσταση. Κάποιος της κατακρεούργησε το πόδι με αποτέλεσμα να χάσει ένα μέρος από ιστό, δέρμα κι οστό. Ακριβώς όπως το διαβάζετε. (Δεν ανεβάσαμε όλες τις φωτογραφίες, καθώς είναι πολύ σκληρές).  Το κόψιμο ήταν καθαρό, πρέπει να έγινε με μπαλτά ή κάτι αντίστοιχο, προφανώς χωρίς κάποια νάρκωση. Για να μάθει να μην ξαναπάει εκεί που πήγε; Ποιος ξέρει τι του έλεγε το ‘μυαλό’ του του ανεγκέφαλου όταν το έκανε. Φανταστείτε μόνο τον πόνο…
    Μεταφέρθηκε στον Μιχάλη Παπαδημητρίου, που έκοψε το νεκρό μέρος του ποδιού, που ουσιαστικά κρεμόταν από την πέτσα που είχε μείνει, και μέσα στις επόμενες ημέρες θα γίνει το χειρουργείο του ακρωτηριασμού. Για όσες μέρες έμεινε στο ιατρείο για την περιποίηση της πληγής της, ήταν μια σκυλίτσα που τους κατέκτησε όλους, ήρεμη και συνεργάσιμη, τόσο καλή και με τόση αγάπη στους ανθρώπους παρά το κακό που κάποιος από εμάς της έκανε.
    Η Τζίνα ακρωτηριάστηκε, κάτι που σημαίνει πως δεν μπορεί να επιστρέψει ξανά στο δρόμο. Θα χρειαστεί φροντίδα και περιποίηση μέχρι να αναρρώσει και έπειτα την ασφάλεια του σπιτιού αφού δεν θα έχει την ίδια ευχέρεια κίνησης. Ο Κώστας χωρίς δεύτερη σκέψη είπε πως θα την πάρει ο ίδιος και θα κάνει ό,τι θεραπεία χρειαστεί. Όμως το κόστος είναι υψηλό, και για το χειρουργείο και για την αποκατάσταση στην συνέχεια….