Πορεία για τα δικαιώματα των ζώων

<< Τα ζώα δεν είναι ιδιοκτησία μας >>

Με αυτό το μότο πραγματοποιήθηκε η πρώτη πορεία για τα δικαιώματα των στο κέντρο της Αθήνας στις 6.08.2018 , παγκόσμια ημέρα των ζώων. Εθελοντές του Φιλοζωικού Συλλόγου Αιγιάλειας φόρεσαν μαύρα και πήρε μέρος στην πορεία που διοργάνωσε το σωματείο Ethos & Empathy. Το μαύρο χρώμα επιλέχθηκε ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στον σπισιμό, τις βιαιότητες που συναντώνται καθημερινά απένανται στα ζώα και στο γεγονός ότι κανένα ζώο δεν ανήκει σε κανέναν, για αυτό και απαιτείται μία φωνή που μιλά την ίδια γλώσσα με όλους τους ανθρώπους που παρευρέθηκαν εκεί , αλλά και εκείνους που ζητάμε να μας ακούσουν.

<< Τα ζώα δεν είναι σκλάβοι >>

Συνεχίζοντας την πορεία από Θησείο προς το Σύνταγμα, αντιλαλούσαν συνθηματα κατά της εξουσίας των ανθρώπων στα ζώα – τα ζώα του δρόμου, του σπιτιού, της φάρμας, του δάσους, του ζωολογικού πάρκου ,του εργαστηρίου, του τσίρκου – διότι καθένα έχει την ίδια σημασία για εμάς και οφείλουμε σαν κοινωνικά ευαίσθητα άτομα να τα υπερασπιστούμε.

<<…δε μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα για το βιοτικό επίπεδο του πληθυσμού μιας χώρας λαμβάνοντας υπόψη μας μόνο τους βιομήχανους , τους τραπεζίτες, τους μεγαλογιατρούς, τους βουλευτές και τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων, έτσι δε μπορούμε να αποτιμήσουμε το βαθμό ευζωίας των μη ανθρώπινων όντων λαμβάνοντας υπόψη μόνο οικόσιτους σκύλους και γάτες.>> –Από την εισαγωγή του Σταύρου Καραγεωργάκη, στο βιβλίο «ΖΩΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗ»

Ας ενωθούμε όλοι για τους φίλους μας, μικρούς και μεγάλους, ανθρώπους και μη.