Μορφέας

     Ο Μορφέας εμφανίστηκε πρώτη φορά σχεδόν πριν 1,5 χρόνο. Με ένα μικρό δερματικό, αδύνατος και φοβικός, ήταν εμφανές πως τον είχαν παρατήσει πρόσφατα και έψαχνε να βρει την άκρη για τη νέα ζωή του. Χάρη σε δύο εθελόντριες έκανε εξετάσεις, είχε σίγουρο φαγητό και φροντίδα σε ότι χρειαζόταν. Έτσι τα Ψηλαλώνια είχαν γίνει το στέκι του. Γύρω στο καλοκαίρι ο Μορφέας εξαφανίστηκε και κανείς δεν ήξερε τι έχει απογίνει. Τέλος Αυγούστου εμφανίστηκε ξανά, τόσο χάλια, που αρχικά δεν τον γνωρίσαμε. Σκελετωμένος πια, με το δέρμα γεμάτο πληγές, τρίχωμα να λείπει, καταρρακωμένος… 

   Ο Μορφέας βρίσκεται εδώ και 6 ολόκληρους μήνες στο κτηνιατρείο του Μιχάλη Παπαδημητρίου, με  καθημερινή φροντίδα, ενώ έχει γίνει κάθε πιθανή εξέταση και προσπάθεια για θεραπεία. Έχουμε αλλάξει 4 διαφορετικά σχήματα, επαναλαμβανόμενες εξετάσεις αίματος, κάναμε βιοψία που στάλθηκε στην Αγγλία για αξιολόγηση, έχει καλαζαρ κι ένα σπάνιο στέλεχος σταφυλόκοκκου που δεν φαίνεται να θέλει να καταπολεμηθέι με τίποτα. Ως τώρα τα έξοδά του υπολογίζονται στα 700€, κι αυτό γιατί είμαστε αρκετά τυχεροί να έχουμε τον Μιχάλη που δεν χρεώνει τη διαμονή στο κτηνιατρείο. Ο Μορφέας -που το όνομά του βγαίνει από τη μανία του να κοιμάται- δεν έχει δείξει ιδιαίτερη βελτίωση, όμως έχει όρεξη για φαγητό και βόλτα. Σίγουρα , είναι καλύτερα σε σχέση με όταν πρωτοβρέθηκε. 

     Για όσους θέλουν να βοηθήσουν, ο πρώτος τρόπος είναι ίσως ο πιο εύκολος, η οικονομική ενίσχυση, γιατί τα έξοδά του είναι σημαντικά. Ο δεύτερος, είναι πιο δύσκολος, είναι ένα σπίτι αν ο Μορφέας μπορέσει να το ξεπεράσει γιατί ο δρόμος δεν είναι πια επιλογή.