Λαμπραντορίτσα

    Δεν υπάρχει περίπτωση να ζεις στο Αίγιο και να μην την έχεις δει. Άλλοτε στη Μεγάλη Πλατεία, όταν τα σχολεία είναι ανοιχτά στο Πρώτο και Δεύτερο Γυμνάσιο, μετά στο περίπτερο στα φανάρια της Σολωμού ή στο Μπρίκι, όλοι την ξέρουμε λίγο πολύ. Κάποιοι περισσότερο από κάποιους άλλους. Κάποιοι την φροντίζουν συστηματικά και ξέρουν τις ώρες που θα φανεί. 
    Η Λαμπραντορίτσα μας, που τριγυρνάει από κουταβίτσα στην πόλη μας χωρίς να καταφέρει να βρει ένα μόνιμο σπιτικό, είχε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, έναν όγκο στο πίσω μέρος της, κάτω από την ουρά της. Όταν το πρωτοανακαλύψαμε την πήγαμε στην γιατρό μας κ.Μπουρδάκου, όπου μάθαμε πως δεν είναι κάτι επείγον για χειρουργείο, θα πρέπει όμως να γίνει για να μην εξελιχτεί σε κακοήθεια. Το κακό με τα ‘μη επείγοντα’ όμως είναι ότι υπάρχουν πάντα επείγοντα!
  Οπότε το χειρουργείο της Λαμπραντορίτσας μας, αν και δεν ήταν ιδιαίτερα κοστοβόρο, λόγω άλλων, πιο κρίσιμων περιστατικών, διαρκώς έπαιρνε αναβολή. Όμως, θα έπρεπε να χειρουργηθεί, ώστε να μην καταλήξουμε σε κακοήθεια.   γιατί όντως στο τέλος θα είναι μη εγχειρίσιμο. Το κόστος της αφαίρεσης, τότε υπολογιζόταν στα 60-80 ευρώ, συν φάρμακα και κόστος φιλοξενίας έφτασε συνολικό κόστος 100-150€

    Πριν λίγο καιρό με αρκετό κόπο και δυσκολία, η Λαμπραντορίτσα μας κατάφερε να πιαστεί χάρη στην πολύτιμη βοήθεια δύο κυριών, που τη φροντίζουν καθημερινά . Την περασμένη Πέμπτη, 7 Φλεβάρη, η Λαμπραντορίτσα μας μεταφέρθηκε στο κτηνιατρείο της κ.Μπουρδάκου στην Πάτρα και έγινε αφαίρεση του γνωστού όγκου που είχε για τόσους μήνες τώρα. Ο όγκος ήταν καλοήθης, προλάβαμε εγκαίρως χάρη στην ανταπόκριση του κόσμου, με τη βοήθεια του οποίου μαζευτηκαν τα χρήματα για το χειρουργείο. Η κούκλα μας επέστρεψε στα λημέρια της και οι φίλοι της την υποδεχτήκαν με αγκαλιές και λιχουδιές. Την πρώτη μέρα την ενοχλούσαν τα ράμματα λίγο και τα έγλυφε, όμως τώρα είναι πολύ καλύτερα. 

  Το κορίτσι μας, το κορίτσι σας, που έχει τόσους φίλους που της στέκονται καθημερινά και που την στήριξαν σε αυτή τη μικρή περιπέτειά της, από το οικονομικό κόστος μέχρι τις προσπάθειες να πιαστεί, είναι πλέον καλά και θα συνεχίσει να κυκλοφορεί ανάμεσά μας ομορφαίνοντας τις μέρες μας!