Η ιστορία του Σπάρκυ

Θα ναι τώρα 3-4 χρόνια, που φιλόζωος πηγαίνοντας βόλτα τα σκυλιά του στις γέφυρες κοντά στο Νοσοκομείο Αιγίου, είδε δυο φιγούρες να τραβάν ένα σκυλί ενώ το χτυπούσαν ταυτόχρονα και να το ρίχνουν κάπου. Αμέσως ειδοποίησε την Αστυνομία και το Φιλοζωικό. Ο σκύλος βρέθηκε δεμένος μέσα σε ένα φρεάτιο, ανήμπορος να βγει έξω, κι ενώ η βροχή είχε ήδη ξεκινήσει. Τον βγάλαν, ήταν ένας σκύλος σκελετωμένος, φοβισμένος πολύ φανερά κακοποιημένος. Ήταν ο Σπάρκυ, και στην ως τότε κακή ζωή του είχε έρθει η στιγμή της αλλαγής. Χάρη στη Μόνικα που δέχτηκε να τον φιλοξενήσει δίχως δεύτερη σκέψη, ο Σπάρκυ άρχισε να ανακτά δυνάμεις και μαζί την εμπιστοσύνη του στο είδος μας. Εκεί τον γνώρισε η Γενοβέφα και ο έρωτας ήταν αμοιβαίος! 
Ο Σπάρκυ πλέον είναι ένας καλοθρεμμένος σκύλαρος, που αγαπάει όλο τον κόσμο και υποδέχεται τους πάντες με χαρές και μια ξετρελαμμένη ουρίτσα. Είναι δύσκολο να συνδέσεις αυτό τον ήρεμο σκύλο που κάθεται στον καναπέ τόσο φυσικά και άνετα με εκείνο το τρομοκρατημένο κορμάκι, που μετρούσες τα πλευρά του και έβλεπες τα χτυπήματά του. Οι μέρες εκείνες έχουν χαθεί πολύ πίσω, και μόνο όμορφες μέρες υπάρχουν να έρθουν πια. 
Η Γενοβέφα και η οικογένειά της, η οικογένεια του Σπάρκυ, τον λατρεύει και είναι αυτές οι ιστορίες και οι περιπτώσεις που σου λεν να μην χάνεις ποτέ την ελπίδα.
Ευχαριστούμε τη Μόνικα για το Σπάρκυ αλλά και τα πολλά σκυλάκια που τους πρόσφερε καταφύγιο μέχρι να βρουν το σπίτι τους. Δυστυχώς πλέον δεν μένει εδώ, όμως κάθε φορά που βλέπουμε κάποιο από τα ζώα αυτά, την σκεφτόμαστε! Χρειαζόμαστε κι άλλες Μόνικες, γιατί δυστυχώς υπάρχουν πολλοί ακόμα Σπάρκυ εκεί έξω.

Καλή ζωή Σπάρκυ!