Η ιστορία του Νέλσον

Ήταν κάποτε ένας όμορφος, μαύρος γκριφονάκος, μεγαλόσωμος, μην πάει ο νους σας σε κανα μικρούλι μαλλιαρό πλασματάκι, και τριγυρνούσε στον Άγιο Κωσταντίνο με το φιλαράκι του, έναν κούκλο λαμπραντόρ. Τον ταίζαν διάφοροι, όμως κάποια στιγμή ο γκριφονάκος εξαφανίστηκε για 2 μέρες. Όταν τον ξαναείδαν ήταν πολύ άσχημα χτυπημένος, το πόδι του ήταν κυριολεκτικά σμπαράλια και μέσα στα αίματα. Πήγαμε να τον βρούμε και στο δρόμο βρήκαμε το φίλο του, που φαινόταν πως τον έψαχνε κι εκείνος. Όταν τον βρήκαμε, ήταν σε τόσο προχωρημένη σήψη η πληγή του που δεν αντεχόταν η μυρωδιά στο αμάξι μέχρι να φτάσουμε στον Μιχάλη Παπαδημητρίου που έκανε και την πρώτη αξιολόγηση της κατάστασής του. Ο γκριφονάκος μας είχε μάλλον χτυπηθεί από αυτοκίνητο, το πόδι του χρειαζόταν ακρωτηριασμό -αν είχε μεταφερθεί νωρίτερα θα σωζόταν- ενώ είχε και ερλίχεια. Το αν θα προχωρήσουμε σε χειρουργείο σε ένα τρίποδο ή ευθανασία είναι μια πολύ δύσκολη απόφαση, γιατί δυστυχώς κανένας δεν θέλει έναν σκύλο με αναπηρία… Όμως δεν γινόταν με τίποτα να επιλέξουμε ευθανασία. Έτσι χειρουργήθηκε, αρχικά φιλοξενήθηκε από την Πόπη Αντύπα, που του έκανε όλες τις απαραίτητες αλλαγές για την πληγή του, και έπειτα πέρασε στην Ανθή Μπολοβίνη που άνοιξε την αυλή της με περισσή αγάπη για να τον κρατήσει μέχρι να βρει μια οικογένεια. Ο Νέλσον, όπως τον λένε πλέον, γρήγορα συνήλθε και προσαρμόστηκε τόσο εύκολα στα τρία του πόδια που έπρεπε να το προσέξεις για να καταλάβεις πως λείπει ένα ολόκληρο πόδι. 

Δεν άργησε να βρει την οικογένειά του που ήταν στο εξωτερικό. Τώρα ζει με όλη την αγάπη που αξίζει σε όλα τα πλάσματα, πηγαίνει πολύ μεγάλες βόλτες και τίποτα δεν θυμίζει τις αδέσποτες μέρες στον Άγιο Κωσταντίνο. Ο φίλος του, ο λαμπραντόρ, δυστυχώς εξαφανίστηκε χωρίς ποτέ να μάθουμε τι απέγινε. 
Χρειάστηκε μια αλυσίδα από ανθρώπους που σαν να παραλάμβαναν ο ένας τη σκυτάλη από τον άλλο για να τερματίσει ο Νέλσον στην οικογένειά του. 
Χρειάζονται πιο πολλοί άνθρωποι όμως, για να γίνουν περισσότερες αλυσίδες, τόσες που να δρουν πριν κάποιο σκυλάκι ακρωτηριαστεί, που να φτάνουν και για τα σκυλάκια που μένουν πίσω και ψάχνουν τους φίλους τους

Ο Νέλσον όπως βρέθηκε χτυπημένος και ο Νέλσον βόλτα με τη νέα του φίλη στην οικογένεια του πλέον.