Η ιστορία της Χριστίνας

Εγώ δεν ήμουν ποτέ από αυτούς τους περίεργους τύπους με την εμμονή στα ζώα.  Δεν μεγάλωσα με ζώα, δεν θυμάμαι να τα ζήτησα ποτέ, ήμουν το παιδί που βλέπει ένα αδέσποτο και φοβάται πως θα το φάει, η έφηβη που την άγχωνε το αδέσποτο που την πήγαινε μέχρι το φροντιστήριο για βόλτα και δεν ήξερε πώς να το κάνει να φύγει, η ενήλικη που τα σκυλιά στο δρόμο της γάβγιζαν. Έβλεπε ανθρώπους να τα χαϊδεύουν κι αναρωτιόμουν πως θα πλύνουν τώρα τα χέρια τους αφού βρίσκονται στο δρόμο, μια φορά είδα κάποια κυρία να σταματάει επιτόπου και να μαζέψει ένα σκελετωμένο σκυλί από το δρόμο-γιατί απλά το είδε εκείνη τη στιγμή- για να το πάει στο γιατρό και σκέφτηκα πως σίγουρα κάποιο θέμα έχει. Ναι, η πιο φιλοζωική μου πράξη πριν τα 20 ήταν μισό σάντουιτς που έδωσα σε ένα αδέσποτο-μάλλον πιο πολύ από φόβο ότι θα με κατασπαράξει για να το πάρει. Στα 20 ήρθε ο πρώτος σκύλος στο σπίτι-μεγάλη ιστορία, δεν έχει σημασία- και έτσι η πιο φιλοζωική μου πράξη ως τα 31 ήταν ένα κουτάβι που μάζεψα χωρίς σκέψη από την παραλία ( ο Βαγγέλης μου ❤).

Με αφορμή ένα σκυλί που έκλαιγε όλη μέρα έψαξα τον φιλοζωικό της περιοχής κι επειδή ήθελα να προσφέρω σε κάτι και δεν είχα βρει κάτι ως τότε σκέφτηκα να βοηθήσω εκεί. Αυτό ήταν.

Στα 5 χρόνια που ασχολούμαι με τα ζώα έχω χάσει σχεδόν κάθε γιορτή κι αργία, το αυτοκίνητό μου το γνωρίζουν όλα τα αδέσποτα της περιοχής και του γαβγίζουν γιατί κάποτε τα πήγε στο γιατρό (δυσάρεστη εμπειρία), η κολλητή μου μού έχει ξεκαθαρίσει πως δεν έρχεται στο σπίτι μου λόγω τρίχας κι οι περισσότερες επαφές στο κινητό μου αντιστοιχούν σε άλλους εθελοντές.

Το πόσο χρόνο θα διαθέσεις είναι κάτι που αποφασίζεις εσύ. Όμως όλοι μας οφείλουμε να δώσουμε λίγο από το χρόνο μας για να κάνουμε τον κόσμο μας καλύτερο. Όχι μόνο στα ζώα. Χρόνο στους ανθρώπους, στο περιβάλλον, σε οτιδήποτε είναι γύρω μας. Ο καθένας επιλέγει σε κάθε φάση του με τι θα ήθελε να ασχοληθεί, το πιο σημαντικό είναι να ασχοληθεί με κάτι.

 Ο μόνος λόγος που έγραψα τη δική μου ιστορία είσαι εσύ που ποτέ δεν έχεις σκεφτεί καν να βάλεις ένα μπολάκι με νερό έξω από το σπίτι σου. Που σου φαίνεται κάτι που δεν αφορά εσένα, είναι πολύ πέρα, είναι ένας άλλος κόσμος. Είναι όντως, είναι ένας καλύτερος κόσμος. Κι αξίζει να τολμήσεις να γίνεις μέρος του.