Εξωαντιπαρασιτική θεραπεία – εμβόλιο και κάθε πότε πρέπει να κάνω το σκύλο μου μπάνιο.

Η πλειοψηφία των σκύλων σίγουρα δεν χαίρονται με την ιδέα του μπάνιου και είναι πολύ δύσκολο για τους ιδιοκτήτες να τα μεταφέρουν μέχρι τη μπανιέρα του σπιτιού τους ή στο πλησιέστερο grooming shop για την περιποίηση που συμπεριλαμβάνει και το μπάνιο.Τινάγματα,γαυγίσματα είναι μερικές από τις αντιδράσεις τους,πώς κάνουμε όμως σωστά μπάνιο το σκύλο μας;

1) Εαν έχουμε χρησιμοποιήσει αντιπαρασιτική αμπούλα , σπρέι ή έχουμε εμβολιάσει το σκύλο μας,φροντίζουμε  2 ημέρες πριν κ περίπου 1 εβδομάδα μετά ο σκύλος μας να μην έρθει σε επαφή με το νερό γιατί έτσι η δράση του φαρμάκου μπορεί να ανασταλλεί. Αυτό συμπεριλαμβάνει και την αποφυγή μπάνιου στη θάλασσα για 10 ημέρες.

2)Αποφεύγουμε μεθόδους όπως λάστιχο και κρύο νερό γιατί σίγουρα έτσι θα καταφέρουμε να τα τρομάξουμε και να τα κάνουμε να παγώσουν,ότι για εμάς είναι ανακουφιστικό όπως το κρύο νερό δεν πάει να πεί πως είναι και για το σκύλο μας,πλην εξαιρέσεων που λατρεύουν το παιχνίδι με το λάστιχο,εδώ μιλάμε όμως για τη διαδικασία του μπάνιου.

3)Το συντομότερο  διάστημα που μπορούμε να κάνουμε το σκύλο μας μπάνιο είναι ανα μήνα και αυτό διότι το δέρμα τους στηρίζει την άμυνα του, στο στρώμα της επιδερμίδας τους που υπάρχει λιποπρωτείνη που με το μπάνιο απομακρύνεται,ενώ κινδυνεύει το σκυλί σας να πάθει δερματίτιδα.

4)Κάνουμε μπάνιο μόνο με ειδικά σαμπουάν που θα προμηθευτείτε από κτηνιατρεία και ειδικά πετ σοπ ,διότι τα σκυλιά έχουν διαφορετικό ph από τον άνθρωπο κ πάλι μπορεί να του δημιουργήσουμε δερματίτιδες αν χρησιμοποιήοσυμε επάνω του δικά μας σαμπουάν.

5)Προστατεύουμε τα αυτάκια του σκύλου μας,ώστε να μην μπεί νερό,είτε με αποφυγή της περιοχής είτε κλείνοντας τα με λίγο βαμβάκι.

6)Το νερό που χρησιμοποιούμε είναι χλιαρό ,ποτέ καυτό ή παγωμένο.