Ενημέρωση στο 10ο Δημοτικό Σχολείο.

Την Τετάρτη 12 του μήνα είχαμε τη χαρά να βρεθούμε στο 10ο Δημοτικού Αιγίου προκειμένου να ενημερώσουμε τους μαθητές για τα ζώα, τα δικαιώματα και τις ανάγκες τους. Η επίσκεψη έγινε κατόπιν πρόσκλησης της δασκάλας της Ε΄τάξης Μαρία Αγγελοπούλου, στα πλαίσια μιας αντίστοιχης ενότητας διδασκαλίας, και την ευχαριστούμε για την ευκαιρία αυτή, όπως επίσης και τη δασκάλα Ραφαέλα (δυστυχώς δεν γνωρίζουμε επώνυμο) που μας βοήθησε με την παρουσίαση του οπτικοακουστικού υλικού. 

Το υλικό που δείξαμε στα παιδιά είναι ειδικά μελετημένο και σχεδιασμένο για τις ηλικίες αυτές, ενώ κάθε χρόνο παίρνει την απαιτούμενη από το υπουργείο έγκριση -φέτος έχει καθυστερήσει, όμως την αναμένουμε.
Η ευχάριστη έκπληξη ήρθε από τους μαθητές, οι οποίοι παρακολούθησαν με ενδιαφέρον όλη την παρουσίαση, συμμετείχαν ενεργά, γνώριζαν πολλά για τα ζώα και τις ανάγκες τους, ενώ αναπάντεχη ήταν η στιγμή που μαθητής έδειξε στην τάξη πως μαζεύουμε τις ακαθαρσίες του σκύλου μας στη βόλτα. Κάτι που οι περισσότεροι ενήλικες προσπερνάν δυστυχώς, κάνοντας πιο δύσκολο για όσους δεν έχουν ζώα να τα δεχτούν, παιδιά της Ε’ Δημοτικού, το γνώριζαν όχι μόνο θεωρητικά, αλλά πρακτικά, δείχνοντας πολιτισμό και σεβασμό στους συνανθρώπους μας. 
Ήταν μια υπέροχη εμπειρία και μας γέμισε όχι ελπίδα, αλλά σιγουριά για ένα καλύτερο μέλλον.
Μπράβο στους γονείς αλλά και τους δασκάλους για τα ερεθίσματα στα όμορφα αυτά μυαλά και τις καθαρές ψυχές τους.