Ενημέρωση στη Δημιουργική Απασχόληση του Δήμου

Τα κορίτσια που απασχολούν δημιουργικά τα παιδιά του Δήμου μας κάθε απόγευμα, μας κάλεσαν να ενημερώσουμε τους μικρούς μαθητές σχετικά με τα ζώα,τις ανάγκες και τα δικαιώματά τους και με χαρά ανταποκριθήκαμε! 
Την Τρίτη το απόγευμα έγινε η παρουσίαση του προγράμματος της Π.Φ.Π.Ο. που έχει δημιουργηθεί σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας στους περίπου 10 μαθητές που βρέθηκαν εκεί.
Λόγω της μικρής ηλικίας κάναμε μερικές προσαρμογές και ασχοληθήκαμε κυρίως με τα βίντεο της παρουσίασης που στη συνέχεια αναλύαμε. Τα βίντεο μιλούν για την εγκατάλειψη, τη ζωή στο δρόμο κι ήταν μια πολύ γλυκιά στιγμή όταν ο μικρός Γιάννης βούρκωσε και ζήτησε να σταματήσουν τα βίντεο γιατί ήταν λυπητερά και δεν ήθελε να δει άλλα. Βίντεο που είναι προορισμένα για παιδάκια δημοτικού κι όμως προξένησαν τόσο έντονα συναισθήματα σε παιδιά των πρώτων τάξεων του δημοτικού! Είναι η αθώα ψυχούλα τους όμως, η ευαισθησία και η ενσυναίσθηση τους που είναι πιο αναπτυγμένες από ότι σε εμάς  Κι έτσι είδαμε το τελευταίο βίντεο, αυτό που δείχνει πως είναι η κατάσταση και είναι όντως λυπητερή που λέει κι ο Γιαννάκης, όμως μας έδειχνε και τι μπορούμε να κάνουμε για να το αλλάξουμε!
Τέλος μάθαμε πως πλησιάζουμε ένα σκυλάκι στο δρόμο και πως φερόμαστε αν νιώσουμε πως απειλούμαστε.
Ευχαριστούμε για την πρόσκληση, είμαστε ανοιχτοί σε κάθε πρόσκληση ενημέρωσης. Τα παιδιά είναι το μέλλον, και το μέλλον -αν μη τι άλλο!- φαίνεται να έχει ευαισθησίες